Aspargessuppe
2 pers
Ingredienser
Suppe
500 g asparges grønn eller hvit
1 løk
2 ss smør
4 dl kylling- el grønnsakskraft el vann
1 dl matfløte
Salt og pepper
Sitronsaft
Tilbehør
2 skiver spekeskinke eller bacon
2 ts ramsløkpesto
Godt brød
Ramsløkpesto
Ramsløk eller anne urt
2 dl olje
En neve pinjekjerner
50 g bufar (Valdresost)
Salt og pepper
Rekkefølge
1. Lag suppe
2. Lag pesto
3. Stek skinke/bacon
Fremgangsmåte
Suppe
Skjær av 1 cm nederst på aspargesen. Bruker du hvit asparges bør hele skrelles. Kutt resten i småbiter og grovhakk løken. La asparges og løk surre litt i smøret, ikke la det bli brunt. Tilsett kraft og matfløte. Kok opp og la det småkoke til aspargesen er mør, ca 15 minutter. Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
Stekt spekeskinke
Legg spekeskinke på bakepapir og stek i ovnen på 160 grader i ca 6-8 minutter.
Ramsløkpesto
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Bland alle ingredienser utenom olje i blenderen. Spe med olje. Litt om gangen. Smak til med salt og pepper.
Server med godt brød til.