Côte de boeuf

2 pers

Ingredienser

Kjøtt

1 tykk skive av côte de boeuf

Tilbehør

1 bifftomat
8 kokefaste norske poteter
Frityrolje
Salt og pepper

Estragonaioli

1 egg
1 ts dijon sennep
1 ts hvitvinseddik
2 dl smaksnøytral olje
1 hvitløksfedd
1 ss finhakket estragon
Sitronsaft

Rekkefølge

1. Start med potetene
2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet
3. Stek biff og tomater
4. Lag estragonaioli

Fremgangsmåte

Côte de boeuf

Husk å ta ut kjøttet og la det ligge på benken et par timer før du skal steke det. Det bli jevnere stekt om det er romtemperert.

På grill

Krydere kjøttet med pepper og smør med litt rapsolje. Legg det på grillen med god varme og stek til det får en fin brunfarge, noen minutter på hver side. Legg det til siden og la det steke videre på indirekte varme i ca 15 minutter. Tiden kommer selvfølgelig an på tykkelsen på kjøttet. Sett inn steketermometer og la det steke til du har ca 54 grader. Ta av kjøttet og la det hvile til temperaturen blir 59 grader. Bifftomaten deler du i to og griller sammen med kjøttet på indirekte varme.

I panne

Ha litt rapsolje og smør i pannen og stek kjøttet på god varme til det får en fin brunfarge, ca 2-3 minutter på hver side. Legg det deretter i en forvarmet stekeovn, ca 130 grader og la det ettersteke i ca 15 minutter. Tiden kommer selvfølgelig an på tykkelsen på kjøttet. Sett inn steketermometer og la det steke til du har ca 54 grader. Ta kjøttet ut og la det hvile til temperaturen blir 59 grader. Bifftomaten deler du i to og lar den steke sammen med kjøttet.

Pommes frites

Skrell potetene og del dem i staver. Det gjør ikke noe om ikke størrelsen blir helt lik. Skyll ut stivelsen av potetene, la de stå under rennende vann til vannet blir klart. Kok potetene med salt til de nesten er møre og ta dem opp av vannet med en hullsleiv. Avkjøles. Varm opp frityroljen til ca 130 grader og stek potetene til de så vidt begynner å få farge. Ta opp potetene med hullsleiv og la dem renne av seg igjen. La de så avkjøles en gang til for du på nytt varmer opp oljen. Denne gang til 190 grader. Stek potetene til de blir gyldne og sprø. Ta de opp og la renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss over salt.

Estragonaioli

Pisk sammen egg, sennep, eddik og finhakket hvitløk. Spe med olje til tykk konsistens. Smak til med sitronsaft og finhakket estragon.

God middag!