Gazpacho

2 personer

Ingredienser

3 hvitløksfedd

1 sjalottløk

1/2 chilli

1 stilk stangselleri

1/2 slangeagurk

1 rød paprika

1/2 kg tomater

1 loffskive

1 dl isvann

1 dl olivenolje

1 ss sherryeddik el rødvinseddik

1 ss honning

Salt og pepper

Garnityr

Slangeagurk

Gul paprika

1 kvast basilikum el baldpersille

Spekeskinke

Rekkefølge

1. Rens og kok hvitløk

2. Del opp alle grønnsakene

3. Lag suppe

Fremgangsmåte

Rens hvitløken. Kok opp vann med hvitløken i. Tøm av vannet og gjenta to ganger til. Smaken av hvitløken blir rundere. Del opp alle grønnsakene i biter og kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser. Avkjøl suppen i kjøleskapet. Rør gjerne inn noen isbiter rett før servering. Pynt med finhakket slangeagurk, gul paprika og spekeskinke på toppen.

God suppe eller en forfriskende shots!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.