Gulrotsuppe

2 personer

Ingredienser

4 gulrøtter

2 små poteter

1 persillerot el en bit sellerirot

1 løk

2 hvitløksfedd

1 chilli

2 ss olje

6 dl kyllingkraft, grønnsakskraft el vann

1 ss frisk reven ingefær

2 ss frisk hakket koriander

1 dl créme fraîche

Salt, pepper og kajennepepper

Tilbehør

Krutonger og hardkokt egg

Rekkefølge

1. Skrell og del grønnsaker

2. Kok suppe

3. Sett på ovnen 200 grader

4. Stek krutonger og kok egg

Fremgangsmåte

Skrell og skjær gulrøtter, persillerot og poter i terninger. Hakk løk, hvitløk og chilli og surr dette i olje. Det skal ikke bli brunt (kun aromaene som skal frigjøres). Tilsett resten av grønnsakene før du har i kraften.

Et tips er å ta vare på kokt grønnsaksvann gjennom uken.

La suppen koke i ca 20 minutter til grønnsakene er møre. Tilsett revet ingefær. Mos alt til en glatt suppe i blender eller bruk stavmikser. Rør inn créme fraïce og koriander. Smak til med salt, pepper og en knivsodd kajennepepper.

Eggene kokes i 7 minutter, slik at de ikke er helt hardkokte. Avkjøl i kaldt vann.

Krutonger

Ha 1/2 dl olje og 1 finhakket hvitløksfedd i en liten ildfast form. Kutt to brødskiver i små terninger og vend inn i oljen. Dryss over litt salt og pepper og stek krutongene på bakepapir i ovnen til de er gyldne i ca 5-6 minutter. Legg krutongene på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av.

Server suppe med egg, krutonger og finhakket koriander.

God suppe!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.