Kålruletter

2 personer

Ingredienser

6-8 kålblader

200 g kjøttdeig

200 g medisterfarse

1 egg

1 dl melk

1/4 ts muskat

Salt og pepper

Rekkefølge

1. Forvell kålen

2. Rør kjøttfarse

3. Lag kålruletter

Fremgangsmåte

Start med å forvelle kålen. Koker du hele kålhodet blir det enklere å plukke av bladene. Forvell kålen i tre til fire minutter i kokende vann. Avkjøl kålen i umiddelbart i iskaldt vann. Plukk av bladene og la de renne av på kjøkkenpapir. Spar på kålvannet.

Rør kjøttdeig og medisterfarse med salt før du tilsetter egg, melk, muskat og pepper. Bland godt. Legge en skje med kjøttfarse på hvert kålblad og pakk forsiktig sammen. Knyt en hyssing rundt slik at kålruletten holder seg under koking.

Kok opp kålvannet med salt og legg rulettene forsiktig i. La de trekke i ca 20 minutter, litt avhengig av størrelse.

God middag!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.