Hopp til innhold
Ny Heimkunnskap1_sort
  • Takk for Maten!
  • Ukas råvarer
  • Ukas spørsmål
  • 40k følgere
  • Oppskrifter
  • Om
  • Kontakt
toppbilde_oppskrifter
toppbilde_oppskrifter_mobil

Oppskrifter

Herlige oppskrifter dere kan kose dere med.

13. september 2022

Gulrotsuppe

Les mer

Gulrotsuppe

13. september 2022
Les mer
Oppskrifter
3. september 2022

Potet- og purreløksuppe

Les mer
Oppskrifter
25. mai 2022

Rabarbrachutney

Les mer
Oppskrifter
10. mai 2022

Aspargessuppe

Les mer

Les flere Oppskrifter

anforselstegn_gronn65x50

Når penga blir en trussel!

bilde_om_heimkunnskap_1100x300
toppbilde_om

Om Heimkunnskap

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.
Hvorfor det er klokt å velge norsk?

Les mer

Følg heimkunnskap.no på Instagram

heimkunnskap.no

202

heimkunnskap.no

Det pill råtne spillet om potet!

Vanlig...

View
Open
Det pill råtne spillet om potet! 

Vanlig folk har vanskelig for å tro at det er sant!

Det forstår jeg godt. 

I ukas story i Takk for Maten! skriver jeg om hvordan dagligvarekjedene kynisk utnytter de norske potetdyrkere. 

Selv om det finnes norsk potet på lager, importerer de potet på bekostning av folk og forsvar. Det betyr at de tar maten ut av munnen på mennesker som har lite fra før, samtidig som sikkerheten vår reduseres. 

Hva kan vi gjøre? 

Kjøp potetsortene Beate og Nansen! Det du spiser i dag er det som finnes av mat på bordet også i morgen😉

Storyen finner du link til i profile👌

Ha en bra kveld folkens😎 #takkformaten #forbrukermakt

heimkunnskap.no

Endelig endrer Equinor kurs!

Selv om vi ...

View
Open
Endelig endrer Equinor kurs!

Selv om vi importerer stadig mer av den maten vi kan produsere selv, har Equinor 
besluttet å gjøre det stikk motsatte. 

Det betyr at flaggskipet i norsk økonomi, som har importert ett tonn kjøtt hver eneste dag, heretter kommer til å servere folka på sokkelen mere norske råvarer. 

En fantastisk nyhet også for den norske bonden. 

-Men det skjedde ikke uten kamp, forteller sjefskokken Trond Cato Fylling. I flere år har ildsjelene Fylling og Roger Fimland Maurstad jobbet for å skape endringene. 

De to kokkene satte fagforbundet SAFE på saken. Fylling, som er hovedtillitsvalgt, forteller om målrettet arbeid over lang tid som til slutt skapte resultater. 

Det beviser at et brennende engasjement fra enkeltpersoner kan skape bærekraftig ringvirkninger i Norge. Både for fastlandet og sokkelen. Helt fra nord til sør. 

Det er bare å bøye seg i hatten! 

Ha en bra dag folkens😎 #takkformaten

heimkunnskap.no

Kua får skylda?

Mens damene i fjøset ...

View
Open
Kua får skylda?

Mens damene i fjøset til Frk Igulstad blir kalt klimaverstinger, avslørte TV2 hva som virkelig er klimafiendtlig. 

Ukas story i Takk for Maten! handler om en verden som vil bedras. Samtidig som vi fråtser i klær, har Norge underskudd på storfe. Det betyr at vi kan sikre oss mot å fryse, men vi kan ikke lenger ta for gitt å bli mette! 

Linken til storyen finner du i profilen. 

Ha en bra dag folkens😎 #takkformaten

Følg hverdagen til Marianne som er ammeku-bonde på @frk_Igulstad

Foto: Tor Lindseth

heimkunnskap.no

Noe er pill råttent i Norge!

Samtidig ...

View
Open
Noe er pill råttent i Norge! 

Samtidig som du og jeg må betale mer og mer for maten, har bonden aldri tjent mindre penger. 

Det betyr færre bønder og mindre mat. 

Men tar ikke myndighetene ansvar for at vanlig folk får mat på bordet, tenker mange?

I ukas story i Takk for Maten! skriver jeg om hvorfor to bønder slutter å produsere trygg mat til deg og meg hver eneste dag. 

Grådige dagligvarekjeder, stilltiende bondeorganisasjoner og et Storting som har glemt at de har ansvar for matsikkerhet må ta på seg skylda!

Du finner linken til ukas story i profilen👌

Ha en bra dag folkens😎 #takkformaten

heimkunnskap.no

Vi gir oss aldri på pris, sier KIWI!

Men...

View
Open
Vi gir oss aldri på pris, sier KIWI!

Men i morgen øker de prisene. Det er en kunst å øke prisene, samtidig som de reklamerer med prisnedgang. 

De har god trening. I 30 år har dagligvarekjedene brukt hersketeknikk😉

Derfor får den norske bonden 55 kroner per kilo for storfekjøttet, mens vi må betale 450 kroner kiloen for litt helgekos! 

Vi har endelig forstått det. De gir seg aldri på pris!

Ukas story i Takk for Maten! handler om de kyniske og grådige matvarekjedene. Om hvordan de lurer både bonden og deg og meg for penger. Linken finner du i profil👌

#takkformaten

heimkunnskap.no

Nå er det vanlig folks tur, sa Jonas og ble valgt...

View
Open
Nå er det vanlig folks tur, sa Jonas og ble valgt til Norges nye statsminister. 

Det betyr vel at det er slutt på frossen fisk, som er fraktet jorda rundt, til en frysedisk nær oss da. 

Eller? 

Ukas story i Takk for Maten «Slutt på slappfiskene?» finner du link til i profil👌

Ha en bra dag folkens😎 #takkformaten
Heimkunnskap logo

Om

Kontakt

Om      Kontakt

© 2023 Heimkunnskap. Alle rettigheter forbeholdt. Designet og drevet av daLom AS