Potet- og purreløksuppe

2 personer

Ingredienser

300 g potet

1 purreløk

1 hvitløksfedd

1 sjalottløk

5 dl kyllingkraft el vann og én buljongterning

2 dl matfløte

1-2 ss crème fraîche

Olivenolje

Salt og pepper

Krutonger

2 skiver brød

1/2 dl olivenolje

1 hvitløksfedd

Salt og pepper

Garnityr

Bacon

En kvast timian

Rekkefølge

1. Skrell poteter og hakk grønnsaken

2. Kok suppen og stek bacon

3. Lag krutonger

Fremgangsmåte

Skrell potetene og del dem i biter. Skyll purren og del den i ringer. Hakk hvitløk og sjalottløk og sur i olje til det blir mykt (ikke brunt). Ha poteter, purre, fløte og kraft eller vann i kjelen. Kok opp og la suppen koke i ca 20 minutter til potetene er møre. Rør inn crème fraîche og mos alt til en glatt suppe i blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper. Dryss finhakket timian over suppen.

Stek bacon i terninger.

Sett stekovnen på 160 grader. Ha olje og hvitløk i en liten ildfast form. Kutt brødskivene i små terninger og vend inn oljen. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen til de er gyldne i ca 5-6 minutter.

God middag!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.