Rødkål eller surkål

2 personer

Ingredienser

1 kg rødkål eller hodekål

1-2 ss svinefett eller smør

1-2 syrlige epler

1,5 ts karve

1/2 ss mel

5 dl vann eller kjøttkraft

1/2 ss eddik

1/2 ss sukker

1-2 ss ripssaft eller ripsgelé

Rekkefølge

1. Finsnitt kål

2. Skrell epler

3. Lag rødkål

Fremgangsmåte

Finsnitt kålen og kok opp vann i en kjele. Tilsett kål og gi den et oppkok. Sil vannet av og spar på det. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i biter. Smelt smør i en kjele og legg forvellet kål, epler og krydder lagvis. Hell over kraft eller kokevannet og la kålen dampe seg mør i ca 2 timer. Rør om av og til og tilsett mer væske om nødvendig. Kålen skal være mør, men ikke grøtaktig. Smak til med eddik, sukker og ripssaft eller gelé.

Rødkål eller surkål kan lages og lagres i kjøleskapet.

Godt tilbehør!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.