Syltet løk

2 personer

Ingredienser

2 løk

1 hvitløksfedd

4 ss brunt farin eller vanlig sukker

Saft og revet skall fra én sitron

Saft og revet skall fra én lime

Saft og revet skall fra 1/2 appelsin

5 dl vann

1/2 ts salt

10 pepperkorn

Rekkefølge

1. Steriliser glass

2. Del løk og riv skall fra sitrus

3. Kok lake

Fremgangsmåte

Steriliser glass

Kok opp vann i en kjele. Legg glassene i det kokende vannet i noen minutter. Ta de opp av kjelen og sett de på et rent kjøkkenhåndkle.

Lake

Riv skall fra lime, sitron og halv appelsin, og press saften ut. Hakk hvitløk. Skjær løken i tynne skiver og legg den på rent glass. Kok opp vann, salt, pepper, hvitløk, saften av sitrus og de revne skallet. Hell kraften over løken. Sett på tett lokk og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap.

Godt tilbehør!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.