This category can only be viewed by members.

Endelig tirsdag!

Av Mariann Tveter | 11. februar 2025

Endelig tirsdag!Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap.Forvitrer kunnskapen i takt med manglende tilgjengelighet av fersk sjømat? Har frosne, halvfabrikerte råvarer, som aldri kan skape sjømatglede, blitt oppvekstvilkårene i verdens niende største fiskerinasjon? Selv om Norge har ufattelige fiskeressurser, forsyner…

This post is only available to members.

Skaff deg en fiskehandler

Av Mariann Tveter | 10. februar 2025

Endelig tirsdag!-400 gram hyse, sier jeg-Hvordan tilbereder du den, spør en dame bak meg i fiskekøen-Lager fiskekaker, svarer jeg-Det har jeg aldri prøvd før, opplyser hun-Ett egg, 2 ts salt, 1 dl fløte, 1 ss potetmel, 1 sjalottløk og en håndfull gressløk, forteller jegHyse, som også kalles kolje, er en del av torskefamilien. Hysa er…

This post is only available to members.

Fifty shades of grey

Av Mariann Tveter | 10. februar 2025

Endelig tirsdag!Det bølger av grått foran disken for sjømatglede. Det er fisketirsdag hos fiskehandler’n på Meny på Ski Storsenter. Fifty shades of grey har forstått at 80 blir det nye 60 om de følger rådene for hva som er lurt å spise flere ganger i uka. -Én kilo torsketunger, sier det eldre ekteparet foran meg i…

This post is only available to members.