Endelig tirsdag!
Endelig tirsdag!Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap.Forvitrer kunnskapen i takt med manglende tilgjengelighet av fersk sjømat? Har frosne, halvfabrikerte råvarer, som aldri kan skape sjømatglede, blitt oppvekstvilkårene i verdens niende største fiskerinasjon? Selv om Norge har ufattelige fiskeressurser, forsyner…
Skaff deg en fiskehandler
Endelig tirsdag!-400 gram hyse, sier jeg-Hvordan tilbereder du den, spør en dame bak meg i fiskekøen-Lager fiskekaker, svarer jeg-Det har jeg aldri prøvd før, opplyser hun-Ett egg, 2 ts salt, 1 dl fløte, 1 ss potetmel, 1 sjalottløk og en håndfull gressløk, forteller jegHyse, som også kalles kolje, er en del av torskefamilien. Hysa er…
Fifty shades of grey
Endelig tirsdag!Det bølger av grått foran disken for sjømatglede. Det er fisketirsdag hos fiskehandler’n på Meny på Ski Storsenter. Fifty shades of grey har forstått at 80 blir det nye 60 om de følger rådene for hva som er lurt å spise flere ganger i uka. -Én kilo torsketunger, sier det eldre ekteparet foran meg i…