Testtittel som kan brukes

Min private Vipps-bonde heter Halfdan Negård og er mjølkebonde i Åsnes kommune I Solør. Årlig produserer den unge samdrifts-bonden og deres 50 kyr rundt 500 000 liter mjølk. Mens kostnadene har galoppert har inntektene stått stille. Bare i mars måtte Halfdan ut med 28 000 kroner i strømkostnader. Heldigvis kunne han slakte de tre korona-kuene sine for den nette sum av 31 000 kroner. Kuer, som produserte det remmer og tøy kunne holde da grensehandelen til Sverige ikke lot seg gjennomføre. 

Den livgivende mjølka

Men vet samfunnet å sette pris på den innsatsen Halfdan og andre mjølkeprodusenter la for dagen under pandemien? Nei! Nå er mjølkebøndene tilbudt en lønnsøkning på på «hele» 36 øre per liter mjølk. Det betyr at Halfdan får om lag seks kroner literen for mjølka si. Det holder ikke for å produsere kanskje verdens tryggeste mjølk! Hver gang jeg griper mjølkekartongen, fløta, tacorømma eller smøret fra kjøla vet jeg at Halfdan har produsert råvarene med minimal bruk av antibiotika. Det betyr at om jeg får kreft om ti år kan jeg bli frisk. Jeg slipper å dø av en enkel infeksjon.  

1 kommentar

  1. www.binance.com Pag-sign up på 31. mars 2024 kl 10:17

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Legg igjen en kommentar