Tomatsaus på en tresleiv

Tomatsaus

2 personer

Ingredienser

5 tomater eller bland med hermetiske tomater

2 dl kyllingkraft eller vann

2 sjalottløk

2 hvitløksfedd

½ chili

2 ss olivenolje

2 ss finhakket bladpersille

1 ts sukker

Salt og nykvernet pepper

Rekkefølge

1. Skold tomater

2. Hakk løk og chili

3. Lag saus

Fremgangsmåte

Skjær et kryss på toppen av tomatene og skold dem ved å koke opp vann. La tomatene ligge ca15 sek. i vannet. Da blir det enklere å fjerne skinnet på tomatene. Del tomatene i biter.
Hakk hvitløk, chili og sjalottløk. Ha olivenolje i gryten og surr løk, hvitløk og chili et par minutter. Tilsett tomater og kraft og la det småkoke i noen minutter. Smak til med en teskje sukker og salt og pepper. Sausen kan brukes etter fem minutter, med blir bare bedre og bedre hvis den får stå å putre lenger. Vil du ha en glatt og fin saus kjører du den litt med en stavmikser. Ha i finhakket bladpersille til slutt.
Kan oppbevares i glass med tett lokk i kjøleskapet noen dager.

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.