
Ukas norske råvarer i sesong
Sårbarheten vi unngår!
Dato: 8. november 2022
Tekst: Mariann Tveter
-Vi nordmenn lukker øynene for den sårbarheten vi har satt oss i ved å importere mesteparten av den maten vi spiser, sa generalløytnant Robert Mood da jeg intervjuet han før sommeren.
Mood, som er en av de høyeste graderte i forsvaret, fortsatte å forklare meg om sårbarheten vi unngår.
-Hvis forsyningslinjene holdes åpne kan vi betale oss ut av en framtidig matmangel. Det forutsetter at alle veier, fly, tog, båt og grenseoverganger er operative 24/7 – 365 dager, presiserte Mood.
Selv om verden preges av krig og trusler, plukker vi fortsatt mat på øverste hylle fra hele verdens spiskammers.
-Det er vanskelig for oss å forstå konsekvensene av manglende mat på bordet, sa jeg.
-Men det er lov å tenke seg at så er tilfelle, avsluttet Mood.
Her kommer lista på ukas norske råvarer i sesong.
Nyt den norske bonden!
-Vi nordmenn lukker øynene for den sårbarheten vi har satt oss i ved å importere mesteparten av den maten vi spiser, sa generalløytnant Robert Mood da jeg intervjuet han før sommeren.
Mood, som er en av de høyeste graderte i forsvaret, fortsatte å forklare meg om sårbarheten vi unngår.
-Hvis forsyningslinjene holdes åpne kan vi betale oss ut av en framtidig matmangel. Det forutsetter at alle veier, fly, tog, båt og grenseoverganger er operative 24/7 – 365 dager, presiserte Mood.
Selv om verden preges av krig og trusler, plukker vi fortsatt mat på øverste hylle fra hele verdens spiskammers.
-Det er vanskelig for oss å forstå konsekvensene av manglende mat på bordet, sa jeg.
-Men det er lov å tenke seg at så er tilfelle, avsluttet Mood.
Her kommer lista på ukas norske råvarer i sesong.
Nyt den norske bonden!
Handleliste
Agurk
Blomkål
Brokkoli
Crispisalat
Epler
Gresskar
Gul bete
Gulrot
Hjertesalat
Hodekål
Isbergsalat
Kinakål
Knutekål
Kålrot
Løk
Neper
Pastinakk
Persillerot
Polka beter
Potet
Purre
Rosenkål
Rødbete
Rødkål
Rødløk
Sellerirot
Spisskål
Stangselleri
Sukkererter
Tomater
Vårløk
Urter
Côte de boeuf
Få Ukas råvarer rett i innboksen mandag kl. 9