Ukas råvarer – uke 33

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Heimkunnskap gjør det enkelt for deg å velge norske råvarer i sesong.

Spiser vi mer av råvarene bonden produserer, har vi også norske bønder som kan produsere maten vår i framtiden.

Det betyr matberedskap for deg og meg.

Her er lista på ukas norske råvarer i sesong. Har ikke butikken råvarene? Spør etter dem!

Mange går forbi sellerirot i grønnsaksdisken. Sellerirotpuré er nesten uslåelig på smak. Kan brukes som tilbehør til så å si alt.

Oppskriften finner du nedenfor sammen med bakt lysing.

Handleliste

Agurk

Blomkål

Brokkoli

Cherrytomat

Crispisalat

Gulrot

Hjertesalat

Hodekål

Isbergsalat

Kålrot

Kinakål

Klasetomat

Løk – fersk

Nypotet

Neper

Plommer

Persillerot

Purre

Reddik

Rødbet

Sellerirot

Spisskål

Stangselleri

Sukkererter

Tomat

Vårløk

Urter

Bakt lysing med sellerirotpuré

Se oppskrift

Har du fått med deg disse?

Hver mandag kl. 9:

Takk for Maten!

Vi spør:

Hva mener politikerne?

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.