Karamelliserte poteter

2 personer

Ingredienser

1 kg små kokefaste norske poteter

90 g sukker

25 g smør

1,5 dl vann

Rekkefølge

1. Skrell og kok poteter

2. Lag karamellsaus

3. Karamelliser potene

Fremgangsmåte

Skrell de kokefaste potetene og kok dem. Potetene kan godt være litt underkokte. Avkjøl potetene. Lag karamellsaus ved å smelte sukkeret i en panne til det er blitt mørk karamell. Tilsett smøret og deretter vannet. Rør mens det koker til sausen er flytende. Tilsett poteten og la de surre i karamellsausen i ca 4-5 minutter. Ryst pannen jevnlig slik at alle potetene blir gjennomvarme og glasserte av karamell.

Gode poteter!

Før du forlater meg....Få Heimkunnskap rett i innboksen hver mandag kl 9

Vi deler hverdagen fra norsk matproduksjon.