Rabarbrachutney

2 pers

Ingredienser

4 rabarbrastilker
1 eple
1/2 chili
1 bit ingefær
2 fiken
2 ss rørsukker/honning
1 dl rabarbrasaft

Rabarbrasaft
500 g rabarbra
2,5 dl vann
100 g sukker
1 ss sitronsaft

Rekkefølge

1. Lag rabarbrasaft
2. Del frukt og grønnsaker
3. Kok chutney
4. Steriliser glass

Fremgangsmåte

Rabarbrasaft

Skyll og del rabarbra i biter, og kok opp i en kjele med vann. Kok til rabarbraen er oppløst og sil av saften. Ha den rene saften tilbake i kjelen og tilsett sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Smak til med sitronsaft.

Chutney

Rens rabarbra, fiken og eple og kutt i små biter. Finhakk chili og riv ingefær. Ha alt i en kjele med rabarbrasaft og sukker. Kok opp. La det hele småputre til det tykner litt. Rundt 30 min. Fjern eventuelt skum som har dannet seg på toppen. Hell over i sterile glass. Oppbevares i kjøleskap. Holdbart i tett glass i flere måneder.

Sterilisering av glass

Legg glass i kokende vann i minimum 10 min eller i stekeovn ved 100 grader. Glassene fylles umiddelbart og settes på hodet til de er avkjølt.

Chutney smaker godt til ost, spekemat, grillet lam, kylling og storfe.