FOREDRAGET

bruk hue

Bli en kondomambassadør

Bruk hue-foredragNYest

Samtidig som vi er litt på siste mulighet for behandling av kjønnssykdommen gonoré. har vi en gonoréepedemi i Norge hvor smitten er ute av kontroll.

Om vi ikke kan behandle akutt gonoré, kan sykdommen bli kronisk. Foruten de menneskelige lidelsene av kronisk gonoré, er de samfunnsøkonomiske kostnadene betydelige.

Hvilke konsekvenser får det for næringslivet?

Kampen om kompetansen, som sikrer konkurranse i morgendagens marked, blir tøffere. Sykefraværet kan øke. Bunnlinja reduseres. Belastningen på helsetjenester øker. Ventetiden for andre pasienter kan av den grunn bli lengre.

Heimkunnskap utfordrer deg fordi vi bryr oss om folka dine.

Bli en kondomambassadør

Det finnes ingen kvikk fiks om vi skal unngå katastrofale følger av kjønnssykdommen gonoré. Vi må tørre å tenke nytt og utradisjonelt. Næringslivet, skoler, myndigheter, foreldre, leger og farmasi må sammen investere i kunnskap og forebygging.

Trygt å spørre - naturlig å bruke

Heimkunnskap skreddersyr foredraget «Bruk hue» for næringsliv og skoler. Foredraget gir mottakerne evne til å forstå - hvorfor - de skal bruke kondom. Etter Heimkunnskapsmetoden har vi utviklet et sett med verktøy som skaper kondomkulturen «trygt å spørre - naturlig å bruke».

Det er lurt å være forberedt

Skreddersydd tilbud på foredraget

Omtale av foredraget

I uke 24 gjennomførte vi på Ski videregående skole i samarbeid med skolehelsetjenesten den årlige temauka om seksuell helse. Siste års rapporter fra Helsedirektoratet har vist oss en særdeles bekymringsfull økning i kjønnssykdommen gonoré.

Et av målene våre i temauka for vg2 var derfor å skape økt bevissthet rundt viktigheten av kondombruk.

Ski videregående skole har god erfaring med å hente inn eksterne foredragsholdere med brennende engasjement. Dette for å aktualisere temaet ytterligere og bidra til økt variasjon for elevene. De synes også det er spennende med besøk utenfra.

Foredragsholder Mariann Tveter ga andreklasse-elevene gjennom/med foredraget "Bruk hue" evne til å forstå hvorfor det ikke bare er å ta en antibiotikakur om de blir smittet av gonoré. Hun forklarte enkelt sammenhengen mellom resistente bakterier og siste mulighet for behandling av kjønnssykdommen gonoré. Foredraget ga til slutt elevene verktøy til å skape sin egen kondomkultur.

Renate Dancke, leder elevtjenesten på Ski videregående skole