Månedens Meninger

Hvorfor spiser ikke Pernille mer fisk?

Helsedirektoratet og næringen selv forteller at gevinstene står i kø hvis Pernille legger mer fisk på tallerkenen. Men hvor er fisken?

For å få tilgang til dette innlegget, må du kjøpe Abonnent Ukas Heimkunnskap.

Mariann Tveter

Formidler

Mariann Tveter
Mariann Tveter

19. juni 2024

Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap. Foto: Anne Andersen
Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap. Foto: Anne Andersen
Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap. Foto: Anne Andersen
Selv om Pernille kan både fiske og sløye, har hun lite kunnskap om fiskerinasjonen Norge og sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap. Foto: Anne Andersen

Mens eksporten av fersk sjømat i verdensklasse har utviklet seg til et industrieventyr, er virkeligheten for Pernille et frossent tilbud.

Råvarer, som er tint, fryst, tint og fryst igjen på en foredlingsreise jorda rundt, havner til slutt på middagsbordet i de tusen hjem.

I takt med manglende tilgjengelighet forvitrer også kunnskapen om sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap.

Les videre med abonnement


Mens eksporten av fersk sjømat i verdensklasse har utviklet seg til et industrieventyr, er virkeligheten for Pernille et frossent tilbud.

Råvarer, som er tint, fryst, tint og fryst igjen på en foredlingsreise jorda rundt, havner til slutt på middagsbordet i de tusen hjem.

I takt med manglende tilgjengelighet forvitrer også kunnskapen om sjømaten sin betydning for kosthold, klima og beredskap.

Les videre med abonnement


© Copyright Heimkunnskap

© Copyright Heimkunnskap

Del

Kommer

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.